Lakáson bekövetkezett elhalálozás esetén

Lakáson vagy szociális intézményben történt elhalálozás esetén értesíteni kell vagy az ügyeletes, vagy a háziorvost, hogy a halottvizsgálatot elvégezze. A halottvizsgálat elvégzése után hívja cégünk halottszállítási ügyeleti telefonszámát, ahol munkatársaink 0-24 óra között fogadják megkeresését! 

Felhívjuk a tisztelt gyászolók figyelmét, hogy a hozzátartozóknak jogában áll eldönteni és intézkedni a halottszállító értesítését illetően!

Idősotthonokban már a beköltözéskor megjelölhető a halálesetkor értesítendő temetkezési szolgáltató. Ha ez akkor nem történt meg, a bekövetkezett elhalálozásnál még mindig dönthetnek a hozzátartozók a halottszállítóról. (Sokszor az idősotthonok akaratával szemben is). 

Amennyiben cégünket váasztja a temetési szertartás elvégzésére, úgy javasoljuk, hogy a haláleset bekövetkezésekor azonnal lépjen kapcsolatba munkatársainkkal.

Egészségügyi intézményben történt elhalálozás esetén

Kórházban történt elhalálozás esetén a halottvizsgálat elvégzése után a Halottvizsgálati Bizonyítványt, valamint a Halálozási Statisztikai lapot a kórház Pathológiai osztálya illetve Felvételi irodája állítja ki. Ezeket a dokumentumokat az elhunyt személyi irataival együtt átadják a hozzátartozó részére. Itt is felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen ügyeket a temetkezési szolgáltató teljeskörűen el tudja végezni a hozzátartozók helyett. 

Egy dologra szükség van azonban, amit a hozzátartozók megtehetnek, hogy nyilatkozatot tesznek a kórház azon osztályán, ahol a haláleset bekövetkezett a boncolás mellőzéséről.

ELÉRHETŐSÉGEINK

ÉRD

2030 Érd,
Alsó utca 19.
+36 (23) 366-753

BUDAÖRS

2040 Budaörs,
Templom tér 11.
+36 (23) 414-941

TÖRÖKBÁLINT

2045 Törökbálint,
Munkácsy M. u. 21.
+36 (20) 423-7386

TÁRNOK

2461 Tárnok,
Fő utca 43.
+36 (23) 387-543