Hamvak templomi szórása

Elhunyt családtagja hamvainak méltó és kegyelet teljes szórásos temetésére válassza az érdi református templomot, ahol magas színvonalon rendezzük meg a temetést.

A templom a béke, az imádság, az áhítat, és a nyugalom helye.

Keresve sem találhatna méltóbb helyet szeretett halottja hamvainak végső nyughelyéül. Ráadásul a templomban kialakított kegyeleti helynek különleges atmoszférája van, belengi az eltemetettek emléke. Igen, az emlék. Egy nagyon, de nagyon fontos dolog, ha elveszített hozzátartozónkról van szó. Az elhunyt emlékét kívánjuk megőrizni emlékezetünkben és egyben szívünkben, hogy ha rá gondolunk, melegség töltse el lelkünket.

Cégünk ebben kíván Önnek segítséget nyújtani oly módon, hogy a lehető legszebb és személyes szertartással veszünk végső búcsút családtagja földi maradványaitól az érdi Kálvin téri református templom altemplomában kialakított hamvak szórására szolgáló temetkezési emlékhelyen. 

Vállaljuk az elhunyt hamvasztásának megszervezését, krematóriumba történő szállítását, a haláleset anyakönyvezését és a templomban történő temetési szertartás lebonyolítását az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően. Számíthat ránk minden felmerülő kérdésének megválaszolásában illetve a temetéssel kapcsolatos egyéb tennivalók és ügyintézések lebonyolításában.

A szórásos temetést megelőzően az elhunyt hamvait egy úgynevezett szóró urnába helyezzük. Ezt az urnát a szórás helyén kialakított – egyébként a templomot szimbolizáló, márványból kifaragott – kegyeleti szóró „tornyára” helyezzük. A temetési időpontot megelőzően fél órával már gyülekezhet az altemplomban gyászoló család. A szertartás megkezdéséig halk várakozó zene szól. A temetési szertartás a búcsúztató beszéddel kezdődik meg. Fontos körülmény, hogy lehetőség nyílik nem csak református, hanem bármilyen felekezetű szertartás vagy éppen világi, vagyis polgári búcsúztatás megrendezésére is. Mikor a búcsúztatást végző személy mondandója végére ér, munkatársunk odalép a szóró helyhez és működésbe hozza a hamvakat szóró berendezést. A hamvak a szóró urnából az Osszáriumba, vagyis közös nyughelyre peregnek. Mikor ez a folyamat is véget ér, a búcsúztatást végző személy odalép a közvetlen hozzátartozókhoz és kinyilvánítja a részvétét. Ezzel zárul a szertartás és a temetésen megjelentek is részvétüket fejezik ki a család számára szeretett halottjuk elvesztése miatt.

Képek a templom szórás helyéről:

ELÉRHETŐSÉGEINK

ÉRD

2030 Érd,
Alsó utca 19.
+36 (23) 366-753

BUDAÖRS

2040 Budaörs,
Templom tér 11.
+36 (23) 414-941

TÖRÖKBÁLINT

2045 Törökbálint,
Munkácsy M. u. 21.
+36 (20) 423-7386

TÁRNOK

2461 Tárnok,
Fő utca 43.
+36 (23) 387-543