Koporsós temetés

Teljes körű koporsós temetési szertartás magas színvonalon történő megszervezésével állunk rendelkezésre a cégünket megkereső gyászoló hozzátartozók részére.

Pest megye dunántúli területein, főként Budaörs, Érd, Százhalombatta, Tárnok és Törökbálint vonzáskörzetében elhelyezkedő temetőkben vállaljuk az elhunyt koporsós temetését. Lehetőség nyílik távolabbi településre is szállítani az elhunytat a temetőbe, ez esetben cégünk vállalja a halottszállítás pontos határidőre való elvégzését, az ilyenkor felmerülő hivatali ügyintézésekkel együtt.

Azonnali információ: 06-20-545-7157

Temetési időpontot adunk az Ön igényeihez igazodva. A temetés helyén a meglévő sírhelyet leegyeztetjük a temetővel, hogy a sírhely megváltási ideje és állapota is tisztázva legyen.

Irodáinkban található bemutatótermeinkben a koporsó választék kialakítása során figyelemmel voltunk leendőbeli ügyfeleinkre a tekintetben, hogy Ön tudjon választani az igényeinek és elképzeléseinek megfelelően. Koporsók széles körű választéka található cégünk kínálatában, az egyszerű és egyben olcsó árkategóriájú, laminált vagy más néven bútorlapos koporsóktól a megfizethető árú tisztafából készült hatszögletű koporsókon keresztül a legmagasabb luxus igényeknek is megfelelő exkluzív megjelenésű és anyagokat alkalmazó, amerikai típusú szarkofágokig.

A koporsós temetési szertartás megszervezésekor az alábbiak szerint járunk el: 

Az elhunytat a halottasházból vagy kórházból munkatársaink az Ön által kiválasztott koporsóval szállítják ki a temetőbe. Koporsós temetési szertartás esetén gondoskodnunk kell a sír ideiglenes megjelöléséről egy sírjelzővel. Ezt az elhunyt vallása szerint sírjelző kereszttel, vagy fejfával oldjuk meg. A sírjelzőkre felkerül az elhunyt neve, születési és halálozási éve, esetleg egy rövid idézet. A koporsó oldalára az elhunyt nevét és leélt éveinek számát írjuk fel, ez a koporsófelirat. Szokás még a koporsó tetejére a felekezeti hovatartozása szerinti vallási jelképet, egy kelyhet vagy keresztet illetve egy élővirágból készült koporsódíszt helyezni. Téli időszakban a temetői föld fagyos, így nagyobb darabokba összeáll, vagy lehetnek szikladarabok is benne, ezért ilyenkor javasoljuk a rögfogó használatát. Ezen kegyeleti kellék feladata a behantolásnál a koporsóra hulló föld dobogásának csillapítása. A temetőben történik az elhunyt felravatalozása, melyet végezhetünk nyitott vagy zárt koporsóval. Nyitott koporsós ravatalnál nagy jelentősége van a szemfedőnek, mivel ezzel a textillel takarjuk le az elhunytat a koporsóban. Ezt is az elhunyt vallási hovatartozása szerint szoktuk javasolni. Itt is szinte végeláthatatlan a variációk száma, lehet keresztes, kelyhes, virágos, gyertyás, stb.

Irodánkban munkatársaink készséggel segítenek a temetési koszorúk összeállításában illetve a határidőre történő gyászhirdetés feladásának ügyintézésében.

Az elhunyt koporsóját a ravatalozóban megtartott búcsúszertartás után munkatársaink vagy a halottaskocsiba helyezik vagy kézben örök nyughelyére, a sírhelyhez viszik. Az elhunytat utolsó útjára kísérik a szertartást lebonyolító pap vagy polgári búcsúztató személy és a gyászoló család tagjai. Itt történik meg a koporsó leengedése a sírba, s végül az utolsó búcsúzás, melyet jelképesen egy marék föld koporsóra szórásával, vagy a sírba egy szál virág ejtésével végeznek el a közeli családtagok. Ezután munkatársaink megkezdik a sír behantolását. A sírhelyet a behantolást végző sírásók megjelölik a sírjelzővel és e köré a sírra elhelyezik a hozzátartozók által hozott koszorúkat. A szertartás lezárásaként itt nyilvánítanak részvétet a család részére a temetésen megjelent hozzátartozók és ismerősök.

Cégünk megszervezi, és teljes körűen lebonyolítja az Ön által elképzelt koporsós temetési szertartást!

ELÉRHETŐSÉGEINK

ÉRD

2030 Érd,
Alsó utca 19.
+36 (23) 366-753

BUDAÖRS

2040 Budaörs,
Templom tér 11.
+36 (23) 414-941

TÖRÖKBÁLINT

2045 Törökbálint,
Munkácsy M. u. 21.
+36 (20) 423-7386

TÁRNOK

2461 Tárnok,
Fő utca 43.
+36 (23) 387-543